"Ast fleane wolst, lit dan los wat dy nei ûnderen hellet"

betekent "als je wilt vliegen, laat dan los wat je naar beneden trekt."

 

Bij mij mag je jezelf zijn.. die je werkelijk wilt zijn.. en uiteindelijk ben jij ook die  ‘Frije Fûgel’

Voel je weer als een ‘Frije Fûgel’

Jarenlang zat ik gevangen in mijn eigen kooitje. Ik sliep slecht, had last van mijn nek, mijn schouders, mijn linkerbeen en mijn knie. Ik ben overal geweest van wie ik dacht en hoopte dat ze mij konden helpen. De fysio, de chiropractor, een psycholoog. Ik heb van alles gedaan om uit mijn kooi te komen, maar de veranderingen waren van korte duur en ik kwam maar niet beter in mijn vel te zitten.

Iemand die mij aan het nadenken zette was één van mijn dierbaren, mijn vader. Hij zei heel simpel: “Misschien moet je de oorzaak aanpakken en niet alleen de gevolgen.”

Toen begon mijn tocht, mijn wandeling naar het onbekende.  Ik kwam in aanraking met Quantum Touch. Het begon óók voor mij als cliënt, net als bij jou, want ook ik zat letterlijk in de ‘knoop’. Sinds 2010 ben ik een ‘Frije Fûgel’ geworden.

 

"Het is mijn missie om mensen te helpen, zodat klachten verminderen of verdwijnen. Ik wil mensen helpen om in hun eigen kracht te komen."

Luister naar jezelf en word je bewust van wie jij echt bent!

Hoe mooi zou het zijn als je weer naar jezelf leert luisteren. Dat je weer begrijpt wat je lichaam vertelt. Ikzelf heb dit ook leren ervaren op mijn tocht en ik kan niet meer zonder! Het is een zeer aangename verslaving, jezelf weer kennen.  Weten, voelen en daardoor begrijpen waarom klachten ontstaan, want ja, ook ik heb zo nu en dan nog klachten. Maar door naar mijn lichaam te luisteren, kan ik erger voorkomen en bij mezelf te rade gaan wat ik van de klacht mag leren. Kun jij ook erger voorkomen?  “Lichaam en geest moeten in balans zijn” en “lichaam en geest is één” zijn uitspraken die je veel hoort. Het ‘moeten’ veranderen wij samen in ‘kunnen’ en lukt dit, dan wil je niets anders meer…

Hoe pakken wij dit aan?  Hoe kan ik jou helpen dat jouw lichaam en geest in balans komen?  Hoe kun jij jouw klachten leren begrijpen? Wat vertelt jouw geest? Samen met jou wil ik de weg bewandelen om bewuster te worden van wie je bent en waar de klacht, de pijn, vandaan komt. Ik kan je helpen om ‘los te leren laten’. Het enige wat ik van jou wens is dat je ‘open’ staat om te veranderen. Lukt dat? Wil je dat? Dan kan ik zeker iets betekenen en gaan wij die wandeling aan.

Uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat jij je fitter en vitaler gaat voelen. Je lijf gaat minder zwaar worden en hierdoor word je fysiek en metaal sterker. Ook zul je emotioneel groeien.

Jouw innerlijke ik wil gevonden worden en ik wil je hierbij helpen.

 

Wil jij weer die ‘Frije Fûgel’ zijn? 

R

Meer energie

Je krijgt meer energie, fysieke en mentale klachten verminderen of verdwijnen 

R

Beter in je vel

Je komt beter in je vel te zitten en weet bijzaken en hoofdzaken van elkaar te onderscheiden

R

Optimistischer

Het glas is halfvol. Iedere gebeurtenis mag je iets van leren zodat je je kunt blijven ontwikkelen

Ervaringen van mijn cliënten

Op een dag kwam ik uit bed en had een zere linker knie. Die dag ervoor had ik zonder problemen hardgelopen, maar ik kon niet bedenken wat de reden van de plotselinge klacht kon zijn. Buigen wilde niet, de knie zat op slot en de kracht was eruit. De pijn in mijn knie was zo erg dat ik eigenlijk niet goed kon lopen. In het verleden was ik eerder bij Frije Fûgel geweest voor andere klachten, dus besloot ik contact op te nemen met Herman. Gelukkig kon ik dezelfde dag al langskomen voor een consult.

Direct toen Herman zijn handen op mijn knie legde, werd de knie erg warm en tegelijkertijd onrustig. Ook voelde ik op een gegeven ogenblik de pijn toenemen. Ik had het idee dat ik ieder moment door mijn knie kon zakken. Aangemoedigd door Herman, die vertelde dat deze reactie een positieve was, zijn we doorgegaan. De knieschijf begon op en neer te bewegen en het hele been werd onrustig. Na ongeveer een half uur was het ineens alsof mijn knie had losgelaten. Met een soort plof kwam het hele been tot rust. Het was rustig, de pijn was weg en ik kon alle bewegingen weer maken. Opnieuw een bijzondere ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Anita

In 2019 kreeg ik last van tinnitus. De hele dag door een enorme piep in mijn oren. Ik miste de stilte waar ik altijd zo van kon genieten. Een gehoorapparaat en gesprekken met een psycholoog mochten niet baten. Mijn honden begonnen me zelfs te bijten, want ik kon niet meer de roedelleider zijn en de veilige haven die ik altijd was. Ik was ten einde raad.

Ik ken Herman Brouwer al jaren en weet wat hij bij mens en hond kan bereiken, maar ik vind het lastig om voor mezelf om hulp te vragen. Herman wilde het voordeel van de twijfel en mij eens behandelen om te kijken welke verandering zijn aanpak kon brengen.

Na de 1e sessie was er al veel veranderd en voelde ik dat er nog veel meer verbetering mogelijk is.  Er zijn dagen bij dat ik die fluitketel helemaal niet meer hoor. Dan is het weer stil in mij. Ik krijg mijn leven stukje voor stukje weer terug.

Herman

Veelgestelde vragen

Worden de sessies bij Frije Fûgel vergoed door de zorgverzekering?

Afhankelijk van de wijze waarop je verzekerd bent, is het bij veel zorgverzekeraars mogelijk (deels) een vergoeding te krijgen. Ik ben geregistreerd Shiatsu therapeut en als level3 therapeut geregistreerd bij CAT. Via deze  link kun je zien welke zorgverzekeraars mij (deels) vergoeden.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Mijn advies is om zeker 3 sessies te doen. Na 3 sessies kun je ook goed beoordelen welke verandering de sessies teweegbrengen en wat ik voor jou kan betekenen. Uiteraard is het aantal sessies dat nodig is afhankelijk van jouw “verhaal”.  Elk lichaam, elke geest is anders. Dat is het mooie van de mens, van jou. Dus er is géén voorbeeld. Jij bent jouw voorbeeld, jouw verhaal.

 Jij bent altijd leidend en bepaalt dus hoe vaak je komt. De mogelijkheden bespreek ik graag met je.

Hoeveel tijd zit er tussen de sessies?

Meestal volgen de eerste 3 sessies met een tussenpauze van 1 week. Indien er heel veel gaande is vertelt jouw lichaam, jouw geest dat er een week extra tussen moet zitten. Dit overleggen we.

Na 3 sessies wordt de interval meestal groter. Gemiddeld kom je dan eens per 2 of 3 weken langs.

 

Moet ik iets meenemen?

Als je een Shiatsu of Massage behandeling hebt geboekt, dan graag een badhanddoek meenemen. Je kunt deze ook van mij gebruiken tegen een vergoeding van € 5,-. Dit bedrag gaat dan naar een goed doel.

Hoe kan ik betalen?

Na afloop van de sessie ontvang je een factuur per mail. Deze kun je aan mij overmaken en (als je hiervoor verzekerd bent) doorsturen naar jouw zorgverzekering. De zorgverzekering betaalt jou dan terug volgens jouw verzekeringspakket.

Welke vliegroute kies jij? Jij bepaalt!

Durf jij nu voor jezelf te kiezen? Hieronder een viertal steekwoorden om jouw vliegroute in eerste instantie uit te zetten. We kunnen gedurende jouw vlucht altijd de vliegroute aanpassen, mocht dat nodig of wenselijk zijn. Tenslotte willen we dat jij die ‘Frije Fûgel’ wordt.

Wil jij de regie terug over je eigen lichaam en geest?

Laten we dan samen kijken hoe ik je hierbij kan helpen!